Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az írástudók újabb árulása
  2009-03-23 20:08:25, hétfő
 
  Az írástudók újabb árulása

2009-03-23 14:30 barikád.hu


A Nagy Testvér ,,értelmiségi" konferenciát tartott. Megnyitó beszédében ezt mondta: - Értelmiségiek! Az egyformaság kora után jön a szövegömlesztéssel való észelzárás kora! A szocializmus építése után a demokraták nélküli demokrácia építése jön! Tudományos tény, hogy az emberek tudatlannak születnek, de nem ostobának. Az ember fogékony, tanulékony lény, képes az értelmes gondolkodásra, ostobává csak a nevelés teszi őket. Értelmiségiek, ez a nevelés a Ti feladatotok lesz! - Majd így folytatta: - Nem tarthatjuk vissza az embereket attól, hogy gondolkodjanak, hogy egymással kommunikáljanak. Nem tarthatjuk vissza őket attól, hogy olvassanak és megismerjék a valóságot. Attól sem tarthatjuk vissza őket, hogy személyes vagy internetes kapcsolatot alakítsanak ki egymással. Ha egyszer személyes vagy internetes kapcsolatuk van, akkor megtörik a hatalmunk felettük. Mégis engedjétek meg, hogy személyes és internetes kapcsolatot alakítsanak ki egymással, de vegyétek el az idejüket olyannyira, hogy ne legyen idejük arra, hogy igazi értelmes, bensőséges kapcsolatot alakítsanak ki egymással, és fenntartsák ezt az éltető kapcsolatot!

- Mit tegyük, Nagy Testvér? - kiabálták az ,,értelmiségiek".
- Értelmiségiek, ezt tegyétek! - S kezdte sorolni a feladatokat a Nagy Testvér:

1. Kössétek le az embereket az élet ostoba, mellékes dolgaival, találjatok ki számtalan cselt, mítoszt, mesét, hoaxot, nonsense show-t, s egész nap nonstop nyomjátok, minden lehetséges eszközzel, ezzel majd blokkoljátok az emberek önálló, szabad gondolkodását.
2. Nem az a lényeg, hogy a szövegömlesztésnek vagy show-nak van-e értelme, vagy nincs, az sem fontos, hogy az emberek élete jól megy-e, vagy rosszul, mert gondolkodni, értelmezni úgysem lesz idejük. Csak arra van szükség, hogy állandó magas izgalmi állapotban legyenek.
3. Ingereljétek túl az agyukat, hogy ne legyenek képesek meghallani a halk, szelíd, józan, értelmes érveket. Csábítsátok őket arra, hogy kapcsolják be a rádiót vagy a magnót, amikor vezetnek. Hogy hagyják bekapcsolva a tévét, videót, CD-lejátszót és a számítógépet az otthonaikban folyamatosan, és gondoskodjatok arról, hogy minden üzletben és étteremben ne halk, megnyugtató zenét játsszanak folyamatosan. Ez majd bezsúfolódik az agyukba, és megtöri a kapcsolatukat egymással.
4. Töltsétek fel a dohányzóasztalokat magazinokkal és újságokkal. Nyomjátok bele az agyukba a híreket 24 órán keresztül. Törjetek be a vezetés perceibe hirdetőtáblákkal. Árasszátok el az e-mail postafiókjaikat szeméttel, katalógusokkal, amikből online lehet rendelni, sorsolásos játékokkal és mindenféle hírlevéllel és promóciós ingyenes ajánlatokkal, szolgáltatásokkal és hiú reménnyel.

- Nagy Testvér, mekkora terv, mekkora terv! Működni fog! Működni fog! - kiabálták az ,,értelmiségiek", s a megmondóemberek buzgón indultak teljesíteni a megbízatásukat, hogy az embereknek minél kevesebb időt hagyjanak az önálló, szabad gondolkodásra, s elkezdődött az írástudók újabb árulása, a szocializmus építése után a demokraták nélküli demokrácia építése...

Aki olvashatta Orwell 1984 című munkáját, mikor az még nem volt legális irodalom, akkor retteghetett attól, hogy a szovjet-orosz kommunista rendszer egyszer eljut arra a szintre, amikor olyan mértékben képes manipulálni az embereket, hogy teljes mértékben kiöli belőlük (vagy erőszakkal, vagy más módon) az önálló gondolkodásra való képességet. Bevallom őszintén, álmodni sem mertem volna arról, legrosszabb álmaimban sem jött ez elő, hogy akkor fog mindez majd reális közelségbe kerülni, mikor úgynevezett demokrácia lesz. A mai tömegmédia messze meghaladja azoknak a lehetőségeit, akik még 1990 előtt próbálták az akkori társadalmat befolyásolni és manipulálni szellemileg, erkölcsi értelemben leépíteni; akkor is értek el eredményeket, de a mai tömegmédia korszakában sokkal hatékonyabban tudnak e tekintetben működni, és valóban, az orwelli világ az, ami a szemünk előtt kibontakozik. A volt ifjú kommunista bandavezér (aki gyalázta a becstelen, kapzsi kapitalistákat, most multimilliárdos párt- s miniszterelnök, ki törvényesített fosztogatással szedte össze milliárdjait) rendre kioktat, hazudozik, pózol s fülig érő szájjal vigyorog a hiszékeny, becsapott, kisemmizett hallgatóin, az emberek pedig tapsolnak és megéljenzik. Az egész, úgy, ahogy van, egy pszichiátriai eset.


Mit írt Orwell a háborús pszichózisról az 1984 lapjain? ,,Nem az a lényeg, hogy valóban van-e háború, s mivel döntő győzelem úgysem lehetséges, nem is az, hogy a háború jól megy-e vagy rosszul. Csak arra van szükség, hogy háborús állapot legyen." Megtervezetten: az 1984 című regény útmutatása szerint zajlanak az események a Fidesz körül, s ez tökéletesen megfelel a liberálbolsi pártok érdekeinek. Mert miről is tereli el a figyelmet a háborús állapot? Vészes eladósodottságról. Mínusz gazdasági növekedésről. Az állami vagyon utolsó darabjainak elkótyavetyéléséről. Bűnös ingatlaneladásokról. A cigányok és a liberálbolsi politikusok bűnözésének terjedéséről. Tömeges elbocsátásokról. Adó- és áremelkedésekről, várható adó- és áremelkedésekről. Népességfogyásról. Mindezek helyet a Fidesz és a szélsőjobb ,,fenyegetése" uralja a közbeszédet és a nyilvánosságot.

A szocialisták, alias kommunisták, bolsevikok nem tudnak szabadulni a szélsőséges, embertelen, antidemokratikus szovjet-orosz múlttól, amiben szocializálódtak és alapgondolkodásuk fogant. A világháborús mészárlások voltak döntő hatással a szocialisták, alias kommunisták, bolsevikok gondolkodására, a lövészárkokban szerzett előtanulmányokat áthozták a politikába. A félrevezetés orosz patyomkini világát, a hazudozást, a kegyetlenséget, a vak engedelmességet, az általánosítást, a szélsőséges szenvedélyek naivitását, az individuális alárendelését a közösséginek, a hasztalanul meghozott áldozatok vállalását, az intézményesített garázdaságot, a fosztogatást, az erőszak és a gyűlölet megszokását. De a legnagyobb probléma, hogy az ellenség kategóriáját kiterjesztették saját honfitársakra is. Nehéz szakítani a szovjet gyarmatosítók nemzetellenes, felelőtlen, romboló, igazságtalan, kontraszelektív gondolkodásmódjával, nehéz kiszabadulni klientúrájuk szorításából, a magán- és a pártérdekek ragacsos szövevényéből. Sokan próbálják még folytatni az álságos, mézesmázos retorikába burkolt, önmentő, ravaszkodó, az ország érdekeit semmibe vevő szovjet gyarmati politikát. A romlás mély, amelynek gyökerei messze visszanyúlnak a kontraszelektív múltba, a szovjet gyarmatosító urak s magyarul beszélő szolgáik országába, a jogfosztottság országába, az állampárt országába, a közösségeket és emberi tudatokat roncsoló múltba: ez a romlás az egész társadalmat áthatja.

A szocialisták, alias kommunisták, bolsevikok által generált folyamatos félelem, gyűlölködés, felelőtlen önzés, hazaárulás, valamint a nélkülözhetetlen bizalom, szolidaritás, méltányosság, közérdek, közszellem hiánya elszívja a társadalom alkotó energiáit.

Másfél évtizeden át abban a tévhitben élt a magyar nép, hogy készen kapjuk a demokráciát. A modell nyugaton jól működik, nekünk csak importálnunk kell, hátradőlünk, és kész; csak az a dolgunk, hogy négyévente elmenjünk szavazni. De negyvenöt évnyi embertelen gerinctörő külföldi és belföldi kettős elnyomás után nem lehet egyik napról a másikra felelősségteljes nyugati polgárrá válni, így alakult ki a torz képződmény, melyet a szakma szakemberei ,,demokraták nélküli demokráciának" neveznek. Ez a rozoga képződmény az évek folyamán egyre rosszabbul működik, a régi kontraszelektált, az országot csődbe vezető hajdani szovjet gyarmati adminisztráció hazaáruló embereivel.
A marxista szocialisták, alias kommunisták, bolsevikok azt színlelik, hogy tudományos alapon állnak, de a vallástól kölcsönzött fogalmakra: hűségre, áldozathozatalra és vezérkultuszra apellálnak, így keverékei az elfajzott vallásnak és az elfajzott tudománynak. A ,,rendszerváltás" óta még keverékei lettek az elfajzott kapitalizmusnak és az elfajzott liberalizmusnak is. Ezek a sorozat-elfajzottak a szocializmus után most a demokraták nélküli demokráciát építik. Az eredmény borítékolható: újabb katasztrófa!

De kezd fölébredni a magyar társadalom, főleg a kétezer-hatos véres októberi rendőrterror óta. Mikor is a Párt újra magánhadseregeként használta az álarcos rendőrséget, és saját hatalma védelmében a jogszolgáltatást. A társadalom egyre szélesebb rétegei mozdulnak meg, próbálnak kitörni a volt szovjet gyarmati adminisztráció embereinek szorításából. Megpróbálják a maguk módján hallatni hangjukat, megvédeni jogaikat és érdekeiket, s számadásra kényszeríteni a liberálbolsi vezetőket. A népszavazás óta mintha a liberálbolsi politikusok egy részének a fejében is kezdene leesni az a bizonyos tantusz. Az, hogy nem tehetnek meg tetszésük szerint bármit; hogy nem terrorizálhatják az embereket úgy, mintha még mindig itt volnának a szovjet gyarmatosítók. Komolyabban kell venniük a társadalomtól kapott megbízásukat; az eddiginél sokkal jobban oda kell figyelniük az ország érdekeire.


"A helyzet nem reménytelen."
A helyzet nem reménytelen. Többé-kevésbé reális lehetőségek egész sora indíthatja el az országot felfelé. Minden ország történetében vannak hullámvölgyek és hullámhegyek. Mi most egy hullámvölgy mélyén vagyunk. Az ország olyan kritikus helyzetbe került, hogy a veszély felismerése sokkhatásként érte a társadalmat, nem utolsósorban a liberálbolsi politikusokat. Bármennyire is nehéz ez, nem tehetnek mást, mint feladják eddigi politikájukat. Évek óta sodródik az ország, az átgondolatlan, kapkodó döntések ide-oda rángatják. Az emberek meg a fejüket kapkodják, mert nem tudják, hogy merre tartunk, és mi értelme van annak, amit a liberálbolsik csinálnak. Nem felelőtlen hazaáruló pártként kell rögtönözni, mint az elmúlt hatvankét évben, hanem komoly munkával ki kell dolgozni egy útitervet, mai divatos angol szóval élve roadmapet. A társadalom széles rétegeivel együttműködve meg kell határozni az elérendő célt, egy jövőbeli Magyarországot, lépésről lépésre ki kell dolgozni a teendőket, és határozottan s következetesen végig kell járni a kijelölt utat, de erre a volt szovjet gyarmati adminisztráció hazaáruló emberei képtelenek. Hatvankét év hazaáruló, szovjet gyarmatosító, nemzetellenes, felelőtlen, romboló, igazságtalan, kontraszelektív gondolkodásmódjuk, szovjet típusú gyarmati parazitapolitizálásuk nem erre készítette fel a MAGUKFAJTÁKAT.

Az írástudók eredeti árulása

Julien Benda 1927-ben jelentette meg Az írástudók árulása c. írását (La Trahison des Clercs), aminek címe mára szállóigévé vált. Benda szerint a történelem során az írástudók, az értelmiségiek nem gyakorlati (értsd: hatalmi) célokat követtek, hanem az absztrakt Igazat és Jót kutatták. Ezért bár az emberiség kétezer esztendőn át a rosszat tette, de a jót becsülte, és ezen a szakadékon keresztül szivároghatott be a civilizáció a világba. Ám ez a helyzet a 19. század során megváltozott: az értelmiségiek egyre gyakrabban állították tudásukat, tehetségüket az univerzális igazság keresése helyett valamilyen konkrét ideológia és ezáltal hatalmi csoportok konkrét hatalmi érdekeinek szolgálatába. Természetesen az értelmiséginek is lehetnek politikai preferenciái, de akkor követ el árulást, amikor a cselekvés értékeit elébe helyezi a tudás értékeinek - amikor hallgat arról, hogy mi a Jó, és arról beszél, hogy a jelenlegi pártok, ideológiák, hatalmi csoportok közül melyik a jobb, melyiket kell támogatni és miért. Korábban, bár a hatalmasok mindig hatalmi érdekeik szerint cselekedtek, és ezt ,,realizmusnak" vagy ,,gyakorlatiasságnak" hívták, szóval bár tették a rosszat, de nem tudták megideologizálni, hogy az valójában jó, mert az írástudóktól ehhez nem kaptak muníciót. Ezért maradhatott fenn minden erőszak és jogtalanság ellenére a civilizáció...

Rózsa-Flores Eduardo
(megjelent a KAPU februári számában)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megideologizálni, felelősségteljes, áldozathozatalra, áremelkedésekről, terrorizálhatják, jogszolgáltatást, szocializálódtak, előtanulmányokat, kontraszelektált, nélkülözhetetlen, intézményesített, hirdetőtáblákkal, antidemokratikus, kommunikáljanak, megmondóemberek, multimilliárdos, elbocsátásokról, postafiókjaikat, engedelmességet, kontraszelektív, liberalizmusnak, kapitalizmusnak, kiterjesztették, miniszterelnök, adminisztráció, általánosítást, megtervezetten, fosztogatással, törvényesített, kapitalistákat, rendszerváltás, gondolkodjanak, vezérkultuszra, megbízatásukat, katalógusokkal, értelmiséginek, írástudók újabb, egyformaság kora, szocializmus építése, demokraták nélküli, emberek tudatlannak, ember fogékony, értelmes gondolkodásra, nevelés teszi, embereket attól, hatalmunk felettük, idejüket olyannyira, éltető kapcsolatot, élet ostoba, emberek önálló, emberek élete, rádiót vagy, Nagy Testvér, Julien Benda, Rózsa-Flores Eduardo,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Vannak arcok  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ma  A fenyő nem szép fa, (...)  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 23  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Rögtön puha Mézes Krémes  Pillangó  A fenyő nem szép fa, (...)  Gábor Dénes gondolata  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Föld napja április 22  Mosolyogtál már ma?  Beney Zsuzsa - Sirató  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Zilahy Lajos gondolata  Április 22. a Föld napja,  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Muratáj  802 esztendeje, 1222. április ...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Föld napja április 22  Pillangó  Idézetek a barátságról  Volt egy...  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A Gömb  Próbálkozni kell ahhoz,  Paul David Tripp Április 24  Messziről jött ember  Maradék idő  Két ember becsülete  Emlék  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Gondolatok az életről és szere...  A végzet az  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Az elfogadásnak...  Próbálkozni kell ahhoz,  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fák lelke  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Gondolatok az életről és szere...  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
írástudók újabb, egyformaság kora, szocializmus építése, demokraták nélküli, emberek tudatlannak, ember fogékony, értelmes gondolkodásra, nevelés teszi, embereket attól, hatalmunk felettük, idejüket olyannyira, éltető kapcsolatot, élet ostoba, emberek önálló, emberek élete, rádiót vagy, otthonaikban folyamatosan, kapcsolatukat egymással, vezetés perceibe, e-mail postafiókjaikat, megmondóemberek buzgón, embereknek minél, szovjet-orosz kommunista, önálló gondolkodásra, akkori társadalmat, orwelli világ, szemünk előtt, volt ifjú, emberek pedig, pszichiátriai eset, háborús pszichózisról, 1984 lapjain, 1984 című, liberálbolsi pártok, háborús állapot, állami vagyon, liberálbolsi politikusok, szélsőjobb &#8222, világháborús mészárlások, lövészárkokban szerzett, félrevezetés orosz, szélsőséges szenvedélyek, individuális alárendelését, hasztalanul meghozott, intézményesített garázdaságot, gyűlölet megszokását, legnagyobb probléma, ellenség kategóriáját, szovjet gyarmatosítók, pártérdekek ragacsos, ország érdekeit, romlás mély, kontraszelektív múltba, szovjet gyarmatosító, jogfosztottság országába, állampárt országába, egész társadalmat, nélkülözhetetlen bizalom, társadalom alkotó, modell nyugaton, másikra felelősségteljes, torz képződmény, szakma szakemberei, rozoga képződmény, évek folyamán, régi kontraszelektált, országot csődbe, marxista szocialisták, vallástól kölcsönzött, elfajzott vallásnak, elfajzott tudománynak, elfajzott kapitalizmusnak, elfajzott liberalizmusnak, szocializmus után, eredmény borítékolható, magyar társadalom, kétezer-hatos véres, álarcos rendőrséget, társadalom egyre, volt szovjet, maguk módján, liberálbolsi vezetőket, társadalomtól kapott, eddiginél sokkal, ország érdekeire, országot felfelé, hullámvölgy mélyén, ország olyan, veszély felismerése, liberálbolsi politikusokat, fejüket kapkodják, liberálbolsik csinálnak, elmúlt hatvankét, társadalom széles, elérendő célt, jövőbeli Magyarországot, kijelölt utat, írástudók eredeti, írástudók árulása, történelem során, absztrakt Igazat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3451
  • e Hét: 17681
  • e Hónap: 28792
  • e Év: 182288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.